Skorstensrenovering i Stockholm,Göteborg,Uppsala,Hälsingand med omnejd.

Vi utför din skorstensrenovering när du har problem med en otät skorsten i Stockholm,Uppsala

En otät rökkanal försämrar inte bara funktionen i kanalen utan kan också bli en stor brandrisk samt hälsorisk, rökgaser kan leta sig ut genom otätheter och sprida sig i bostads och vindsutrymmen.
Vid en eventuell soteld så kan branden sprida sig genom dessa otätheter. En skorsten som ej erhåller normal täthet klarar inte av en soteld på samma sätt som en godkänd skorsten gör. Vid en soteld kan temperaturen i rökkanalen uppstiga till ca 1300 grader. Därför är det väldigt att utföra skorstenrenovering och det hjälper vi dig med i bland annat i Stockholm.Göteborg,Uppsala, Eskilstuna, Strängnäs eller Södertälje.

Dåligt drag i öppna spisen?Kanske dags att renovera skorsten?

Den vanligaste orsaken till dåligt drag i öppna spisen vid eldning är att det inte är tillräckligt med tilluft in i huset.
När man tänder i sin öppna spis eller braskamin är det bästa att öppna ett fönster och börja med en liten del papper för att få bort eventuella kallproppar som ligger i skorstenen och stänger till draget.
I många fall där det är dåligt drag i öppna spisen beror det på att den är felbyggd från början oftast med en för stor öppning och för litet rökfång i förhållandevis till rökkanalen och skorstenens längd.
Om man utför en skorstensrenovering och gör en Glidgjutning av rökkanalen förbättrar du draget avsevärt då du får bort allt tjyvdrag och alla ojämnheter.
Om du upplever problem tveka inte och höra av er till oss för en skorstensbesiktning

Otät skorsten i Göteborg före skorstensrenovering.

Täta din skorsten med skorstensrenovering

 Rökkanal som genomgått en skorstensrenovering.

Vi utför alla sorters skorstenstätning och skorstensrenovering i bl.a.Stockholm,uppsala,Hälsingland, Strängnäs,Södertälje.Göteborg,Örebro,Norrköping,Gävle med omnejd.

Vi anpassar metoden för skorstensrenoveringen efter vad som är lämpligast för er eldstad, dvs. har ni öppen spis måste man glidgjuta skorstenen. Har man kamin eller kakelugn kan man montera syrafast rör. En skorstensrenovering måste man alltid göra om man har en otät skorsten och använder sin eldstad.Vi förordar oftast glidglutning när vi gör våra skorstensrenoveringar då man bibehåller ett bra drag i skorstenen.Monteras ett syrafast rör i en rökkanal till en öppen spis är det väldigt stor risk att det måste monteras en rökgasfläkt på skorstenen.
Vi utför inte bara skorstensrenoveringar i Stockholm, Göteborg,Uppsala,västerås,uppsala,Örebro,Norrköping,Gävle utan även andra delar av landet.Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

10 års garanti på din skorstensrenovering

Vi har fasta priser

Bedömning gör vi på plats och ni får en offert som gäller – UTAN EXTRA KOSTNADER.
Vi glidgjuter med schädlermetoden alt. tätar med typgodkänd syrafastslang.
Vi använder oss bara av typ- och miljögodkända produkter och vi lämnar alltid 10 års garanti.

Det självklara valet inom skorstensrenovering,avloppsrensning,ventilation i Hälsingland,Stockholm,Göteborg

...har Skorstensbesiktning,  sotning/rengöring och skorstensrenovering som huvudsakliga arbetsområden. Vi är ditt fullserviceföretag inom skorsten, ventilation,rör,vvs, rengöring, kontroll av Imkanal.Har du problem med din Eldstad,Skorsten,Ventilation eller avlopp kan vi alltid hjälpa dig.

Utnyttja ROT-avdraget

Du kan givetvis utnyttja ROT avdraget på arbetskostnaden när du anlitar oss.

Kontakta oss